Най-новия филм на Disney чупи рекорди

“Дедпул и Върколакът” върна надеждата на феновете

Публикувано от Божидар Балевски юли 29, 2024 в Пазари

Дългоочакваният филм на Marvel „Дедпул и Върколакът“ с Райън Рейнолдс и Хю Джакман в главните роли постави нов рекорд за най-голям премиерен уикенд за филм с рейтинг R, като събра впечатляващите 205 милиона долара от продажби на билети на вътрешния пазар. 


Това надминава първоначалните прогнози за около 160 млн. долара. В световен мащаб филмът почти достигна границата от половин милиард долара с 233,3 млн. долара от продажби на билети в чужбина.


Има надежда за Marvel


Това бележи значителен етап като първия филм на Marvel с рейтинг R, пуснат от Disney, демонстрирайки голямото търсене и вълнение на публиката. Успехът на филма в боксофиса отразява продължаващата привлекателност на тези любими герои и способността им да привличат големи тълпи.


Райън Рейнолдс се превъплъщава в ролята на мъдрия наемник Дедпул, а Хю Джакман се завръща в ролята на Върколака, образувайки необичаен дует, който ще се изправи срещу общ враг. Тяхната химия и уникалната комбинация от хумор и екшън намериха добър отзвук сред публиката.


„Дедпул и Върколакът“ се присъединява към редиците на летните блокбъстъри и продължава тенденцията продълженията да доминират в кината през този сезон. Залагането на познати фаворити от страна на Холивуд е стратегия за съживяване на боксофиса след смущенията, причинени от пандемията.


По данни на Comscore представянето на филма значително повишава продажбите на билети за кино в страната, които са намалели с около 17% в сравнение с предходната година. Ранният успех на „Дедпул и Върколакът“ помогна за смекчаване на този спад, който беше още по-стръмен в началото на лятото.


Фенове като 18-годишния Джулиъс Малоун от Елирия, Охайо, очакват филма с нетърпение. Джулиъс открива Дедпул чрез YouTube и веднага е запленен от директната връзка на героя с публиката и динамичните бойни сцени. Той не пропуска да се сдобие с билет по време на предварителната продажба, която счупи рекордите за продажби през първия ден според Fandango.


Какво е постигнала трилогията на двамата персонажи


Постоянното боксофис привличане както на франчайза Дедпул, така и на героя Върколак изигра решаваща роля за успеха на филма. Първите два филма за Дедпул са събрали над 1,5 млрд. долара в световен мащаб, докато трилогията за Върколака е натрупала над 1,4 млрд. долара.


Това продължение е особено забележително, тъй като с него Disney за първи път пуска кинофилм с участието на Дедпул или Върколака, откакто придоби правата чрез покупката през 2019 г. на развлекателните активи на 21st Century Fox. Това придобиване позволи на Дисни да интегрира тези герои във филмовата вселена на Марвел, което е важен сюжетен момент в новия филм.


Студията Marvel е мощна сила в Холивуд, спечелила над 30 млрд. долара в боксофиса. Въпреки това последните филми като „Марвел“ и „Ант-Мен и Осата: Квантуване“ не се представиха толкова добре - реалност, която се признава с чувство за хумор в „Дедпул и Върколак“.


Въпреки някои критики от страна на родителските групи относно зрялото съдържание на филмите за Дедпул, стратегическото включване на тези филми от страна на Дисни показва по-широка привлекателност за аудиторията. Мелиса Хенсън, вицепрезидент на Съвета на родителите за телевизия и медии, отбеляза, че с подобно съдържание Дисни изглежда се позиционира към възрастната аудитория.


Дебютът на „Дедпул и Върколакът“ не само счупи рекордите, поставени от първия филм „Дедпул“, който спечели 132,4 млн. долара през премиерния си уикенд през 2016 г., но и потвърди силната фенска база за тези герои. Майкъл Мизвики, 19-годишен младеж от Парк Ридж, Илинойс, оценява дълбочината и по-крайното съдържание на „Дедпул“, контрастирайки с по-семейния тон на другите филми на Marvel.


В заключение, „Дедпул и Върколакът“ постигна забележителен успех, затвърждавайки мястото си на голям блокбъстър и подчертавайки трайната популярност на централните си герои.