Фундаментален Анализ

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


5 (656 рейтинга)
Какво ще научите
 • Когато инвестираме в една компания ние увеличаваме нашето богатство, но рисковете не са малко! За да нямаме загуби трябва да следваме стъпките на най-успешните инвеститори в тази сфера.
 • Това обучение е правено точно на база на учения и методи на Уорън Бъфет и други великани в индустрията с цел максимална минимизация на рискът и постигане на максимално висока възвращаемост!
Описание на курса

Фундаменталният анализ е най-важното нещо за всички хора, които искат да се нарекат успешни инвеститори. Както казва Уорън Бъфет: "Единственият инструмент, в кутията на инвеститора, трябва да е фундаменталният анализ.” Този вид анализ пресмята представянето на бизнеса.

Представянето на един бизнес може да се изчисли като се разгледат три главни състояния - рентабилността, ефикасността и ликвидността. Тези неща се изчисляват чрез най-различни съотношения. В нашето обучение преминаваме през абсолютно всяко едно фундаментално съотношение, което трябва да знае един инвеститор в акции.

Асимилирайки концепциите от тези лекции, вие рязко ще минизираме шансовете да изгубите пари и вече ще знаете на база на какви съотношения да преценявате дали е добре да инвестирате в една компания или не. Без правилен анализ, вие сте като кораб без насока, просто няма как да достигнете целите си. Това обучение ще ви помогне да постигнете финансова независимост чрез инвестиране в пазара на акции.

Ние в INVESTCLUB се водим по правилата на Уорън Бъфет. Правило номер 1: никога не губи пари. Правило номер 2: никога не забравяй правило номер 1! Начина, чрез който премахваме шанса от загуба е като правим съществен анализ, чрез който свеждаме риска максимално близко до нула. По този начин можем да си гарантираме, че в дългосрочен план няма да имаме перманентни загуби на капитал. Така позволяваме на сложната лихва и парите ни да работят за нас, вместо ние да работим за парите. Ако тези неща ви звучат логични, правилни и интересни, то тогава без съмнение, това обучение е за вас.

Закупувайки обучението получавате и 30-минутна безплатна видео консултация, в която ще обсъдим всички ваши въпроси, желания и идеи.

Обучението се състои от общо 18 лекции, пет от тези лекции са безплатни и може да се изгледат като си направите регистрация в INVESTCLUB.

Лекциите включват специфични фундаментални анализи, които оценяват множество различни бизнеси. От холдинг и инвестиционни компании, до производствени компании, фондове, инвестиращи в имоти (REITs), бързо растящи компании, технологични компании и много други. Може да погледнете описанията под всяка отделна лекция за повече информация.

В края на това обучение, вие ще имате целия нужен инвестиционен арсенал, за да покорите света на акциите и заедно с тях да покорите и финансовите си мечти.

Съдържание на курса

18 Лекции • 03:06 Часа

Бизнес Марджини и оценка на ликвидността

Ценови анализ на база на продажбите на бизнеса + Основни съотношения за ефикасност

Ценови анализ на база на печалбите на бизнеса

Анализ на растежа на бизнеса + анализ на краткосрочния дългов риск

Как се анализират дивидентни акции?

Как да минимизираме риска си чрез анализ на чистия капитал?

Как да анализираме един бизнес на база цялата стойност на дружеството?

Как да правим висококачествен анализ на кредитния риск?

Как да анализираме риска от дългови плащания?

Как се анализира на ефикасността на притежаваните активи?

Как се анализира работещия капитал и инвентара на една компания?

Как да правим анализ чрез Дюпон модела и анализ на инвестирания капитал на бизнеса?

Как се прави анализ на база на паричните потоци?

Как се анализират дружества, инвестиращи в недвижимо имущество - REITs?

Как се анализират холдинг компании и инвестиционни фондове?

Как да правим анализ на кредитния риск чрез метода на проф. Алтман?

Как да анализираме представяне на един бизнес чрез модела на проф. Петровски?

Какво представляват анализите на проф. Тобин и проф. Бенджамин Греъм?

Ревюта за курса
5 На база на 656 рейтинга
 • 5 звезди

  99.7%

 • 4 звезди

  0.3%

 • 3 звезди

  0%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Определено много полезна информация поднесена по един разбираем и опростен начин за да може да бъде разбрана дори от хора, които тепърва се запознават с материята.

Ивайло Иванов

Много добре раздробена информация!Много високо качество на обучението!

Алекс Миланов

Перфектно сложена информация, най-добрите сте в сферата на финансите. Ще ви препоръчам на хора, които искат финансово развитие.

Радослав Дункин

Изключително полезни и изчерпателни видеа за всеки бъдещ инвеститор. Силно препоръчвам!

Svetoslav Angelov

Супер обучение, но повечето от началните видеа са доста стари и това определено си личи. Не казвам, че са лоши или дават не вярна информация, но казвам, че ако се актуализират курсът ще е ниво нагоре

Martin Marinov

В лекция 4 е сгрешено накрая CASH RATIO когато е по-малко и по-голямо от 1 е написано наобратно

Aleksandar Kirchev

Сбито, точно и ясно обяснени методи за анализ на акциите на дадена компания.

Стоян Узунов

Това за мен беше най-добрият курс от изгледаните до сега и определено си заслужава заради богатството от методи за анализ и реалните примери.

Vladimir Shishkov

Много добро обучение

Николай Петров

Стойностна иформация поднесена чрез достъпен стил.

Меджит Саитов

Фундаментален Анализ

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

03:06 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър