Фундаментален Анализ

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


5 (605 Рейтинг)
Какво ще научите
 • Когато инвестираме в една компания ние увеличаваме нашето богатство, но рисковете не са малко! За да нямаме загуби трябва да следваме стъпките на най-успешните инвеститори в тази сфера.
 • Това обучение е правено точно на база на учения и методи на Уорън Бъфет и други великани в индустрията с цел максимална минимизация на рискът и постигане на максимално висока възвращаемост!
Описание на курса

Фундаменталният анализ е най-важното нещо за всички хора, които искат да се нарекат успешни инвеститори. Както казва Уорън Бъфет: "Единственият инструмент, в кутията на инвеститора, трябва да е фундаменталният анализ.” Този вид анализ пресмята представянето на бизнеса.

Представянето на един бизнес може да се изчисли като се разгледат три главни състояния - рентабилността, ефикасността и ликвидността. Тези неща се изчисляват чрез най-различни съотношения. В нашето обучение преминаваме през абсолютно всяко едно фундаментално съотношение, което трябва да знае един инвеститор в акции.

Асимилирайки концепциите от тези лекции, вие рязко ще минизираме шансовете да изгубите пари и вече ще знаете на база на какви съотношения да преценявате дали е добре да инвестирате в една компания или не. Без правилен анализ, вие сте като кораб без насока, просто няма как да достигнете целите си. Това обучение ще ви помогне да постигнете финансова независимост чрез инвестиране в пазара на акции.

Ние в INVESTCLUB се водим по правилата на Уорън Бъфет. Правило номер 1: никога не губи пари. Правило номер 2: никога не забравяй правило номер 1! Начина, чрез който премахваме шанса от загуба е като правим съществен анализ, чрез който свеждаме риска максимално близко до нула. По този начин можем да си гарантираме, че в дългосрочен план няма да имаме перманентни загуби на капитал. Така позволяваме на сложната лихва и парите ни да работят за нас, вместо ние да работим за парите. Ако тези неща ви звучат логични, правилни и интересни, то тогава без съмнение, това обучение е за вас.

Закупувайки обучението получавате и 30-минутна безплатна видео консултация, в която ще обсъдим всички ваши въпроси, желания и идеи.

Обучението се състои от общо 18 лекции, пет от тези лекции са безплатни и може да се изгледат като си направите регистрация в INVESTCLUB.

Лекциите включват специфични фундаментални анализи, които оценяват множество различни бизнеси. От холдинг и инвестиционни компании, до производствени компании, фондове, инвестиращи в имоти (REITs), бързо растящи компании, технологични компании и много други. Може да погледнете описанията под всяка отделна лекция за повече информация.

В края на това обучение, вие ще имате целия нужен инвестиционен арсенал, за да покорите света на акциите и заедно с тях да покорите и финансовите си мечти.

Съдържание на курса

18 Лекции • 03:16 Часа

Бизнес Марджини и оценка на ликвидността

Ценови анализ на база на продажбите на бизнеса + Основни съотношения за ефикасност

Ценови анализ на база на печалбите на бизнеса

Анализ на растежа на бизнеса + анализ на краткосрочния дългов риск

Как се анализират дивидентни акции?

Как да минимизираме риска си чрез анализ на чистия капитал?

Как да анализираме един бизнес на база цялата стойност на дружеството?

Как да правим висококачествен анализ на кредитния риск?

Как да анализираме риска от дългови плащания?

Как се анализира на ефикасността на притежаваните активи?

Как се анализира работещия капитал и инвентара на една компания?

Как да правим анализ чрез Дюпон модела и анализ на инвестирания капитал на бизнеса?

Как се прави анализ на база на паричните потоци?

Как се анализират дружества, инвестиращи в недвижимо имущество - REITs?

Как се анализират холдинг компании и инвестиционни фондове?

Как да правим анализ на кредитния риск чрез метода на проф. Алтман?

Как да анализираме представяне на един бизнес чрез модела на проф. Петровски?

Какво представляват анализите на проф. Тобин и проф. Бенджамин Греъм?

Ревюта за курса
5 На база на 605 Ревюта
 • 5 звезди

  100%

 • 4 звезди

  0%

 • 3 звезди

  0%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Много опростено и лесно смилаемо за разбиране,мирогледа ми е коренно различен спрямо преди, към позитивно,разбира се !

review-author-avatar
Викторио Бараклийски

Прекрасен курс, и страхотно опростени и лесни за смилане важни основи за фундаментален анализ на акции. Да се гледа преди закупуване на първата Ви акция!

review-author-avatar
Daniel Andzhurov

Курсовете са систематизирани и дават добра основа. Определено се чувствам много по-уверена при вземането на решения за инвестиции, стъпвайки на наученото от курсовете и комуникацията с Божидар!

review-author-avatar
Паша Ходжева

Курса е страхотен и всичко е обяснено много точно и ясно. Задължителен за всеки, който иска да инвестира успешно!

review-author-avatar
Иво Койчев

Много полезно обучение, добре структурирано, изготвено на достъпен език. След като го изгледах няколко пъти се чувствам подготвен и нямам търпение да започна и другите обучения.

review-author-avatar
Спас Спасов

Отличен курс! Лесно разбираем и добре структуриран!

review-author-avatar
Велислав Велинов

Доста лесно усвоима информация благодарение на анимираните видеа и изчерпателното обяснение на автора.

review-author-avatar
Pavlin Spasenov

Ако имате приятел, млад човек и искате да му направите огромна услуга - препоръчайте му курса! Това са неща, които трябва да ги учим в училище! Единствено със знанието идват големите възможности!

review-author-avatar
Aleksandar Kostov

Изключително полезен курс, който ни показва доста фундаментална информация, която със сигурност е нужно да знаем, като решаваме да инвестираме. Доволен съм!

review-author-avatar
Simeon Savov

Материала е много добре обяснен.

review-author-avatar
Здравко Иванов

В курса са разгледани важни и полезни съотношения нужни за една добре премислена инвестиция! Можете да си играете и да ги намирате и учите сами, но ще ви бъде доста по-трудно и неприятно по мое мнение

review-author-avatar
Nikolay Stefanov

Съдържанието е наистина страхотно и поднесено по много достъпен начин. Мога само да съжалявам, че не поръчах курса по-рано.

review-author-avatar
Iordan Neshev

Много всеобхватен и стойностен курс, даващ важни познания, необходими за дългосрочното инвестиране в акции на компании, търгувани на фондовата борса.

review-author-avatar
Георги Георгиев

Доста добре структуриран материал. Отговаря на очакванията ми. Анимацията помага за по-лесното усвояване на материала.

review-author-avatar
Йордан Павлов

Фундаментален Анализ

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

03:16 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър