Езикът на Облигациите

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


5 (554 рейтинга)
Какво ще научите
 • Точно чрез това безаналогово за България обучение ще научиш не само как да намираш, анализираш и инвестираш в облигации, а ще разбереш как те играят ролята на щит срещу икономически кризи.
Описание на курса

Облигациите са най-голямата активна група, но много често това се оказва забравена активна група. Съдейки по историята, това няма винаги да е така и ще дойде момент, в който активната група на облигациите ще е най-добрата активна група, погледната от страна на риск и възвращаемост. Точно както се е случило и през края на 70-те години на миналият век. Тогава самият Бъфет прави изказване, че е сбъркал с това, че не е купил определени облигации, чрез които е можел да си гарантира двуцифрена годишна възвращаемост в дългосрочен период.

Финансовият свят и икономиката се градят на цикли. Както е казал Уинстън Чърчил: “За да видим напред в бъдещето, трябва първо да погледнем назад в миналото.” Всичко вече се е случвало и просто ще се повтори, под една или друга форма. Точно заради този факт трябва да сме образовани и да разбираме облигациите, а не да ги заклеймяваме, защото това ще ни изиграе лоша шега напред във времето.

Преминаваме в детайли през всичко свързано с облигациите в това обучение. Друго изключително важно нещо, през което ще преминем е негативната корелация на облигациите и акциите и как във времена на срив в пазара на акциите можем не само да се защитим, а и да спечелим от инвестиции в облигации. Последното ключово нещо, което ще ти даде облигационното ни обучение са знанията да можеш да асимилираш по-добре икономическите ситуации. Ще преминем и през това как благодарение на моментните облигационни доходностти да предвиждаме бъдещите икономически спадове или пикове.

Облигациите са забравен сектор от много хора, но са най-големият и в същото време най-недоразбраният такъв. Събери нужните знания от рано, благодарение на това обучение, за да може да капитализираш в последствие, достигайки желаното спокойствие и финансова независимост.

Съдържание на курса

14 Лекции • 02:50 Часа

Какво представлява облигацията

Структурата на облигацията

Волатилността и рискът при облигациите

Различните видове облигации

Различните видове облигационни фондове

Важната роля на кредитно рейтинговите агенции

Индикатор за предсказване на икономическият потенциал

Какви са рисковете при ETF фондовете

Как да спечелим от негативната корелация между акциите и облигациите?

Облигационни фондове в развити страни - Великобритания

Облигационни фондове в развити страни - САЩ

Облигационни фондове в развиващи се страни - Китай, Индия, Бразилия, Русия и други

Корпоративни облигационни фондове с по-висока сигурност

Корпоративни облигационни фондове с по-висока доходност

Ревюта за курса
5 На база на 554 рейтинга
 • 5 звезди

  99.64%

 • 4 звезди

  0.18%

 • 3 звезди

  0.18%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Курсът е много полезен и интересен. Това, което би ми било полезно е да разбера какъв процент от едно портфолио трябва да бъдат облигациите според различните цели. Повече практическа теория.

Даниела

Курсът е добър и надмина очакванията ми. Поради факта, че е доста подробен те кара да се замислиш се породиха нови въпроси, които да коментирам с автора и ще се радвам да разширя повече знанията си.

Vladimir Shishkov

Курсът е добър

Красимир Николов

Обучението беше полезно, научих много за облигациите. Останах доволен и ще закупя обучението, свързани с акции.

Yavor Levi

Както при обучението с акции - облигациите са задължителни също.  Лесносмилаем и разбираем език.  Задължително за по-висока финансова грамотност.

Венцислав Симеонов

Страхотно обучение, поднесена информация на разбираем език, подходящо за напреднали и начинаещи! Научих страшно много! Велики сте!

Liviy Katan

Божидар обяснява този сложен финансов инструмент по толкова усвоим начин, че дори и 5-годишно дете би го разбрало и би се възползвало от знанията.

Ivan Vasilev

Отличен курс! Силно препоръчвам, за да се разбера правилно тази инвестиционна група.

Димо Григоров

Информацията е представена по достъпен начин

Никола Хараланов

Супер полезно обучение. Божидар е стахотен ментор. Късмет!

Теодора Сяколова

Езикът на Облигациите

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

02:50 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър