Езикът на ОБЛИГАЦИИТЕ

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


5 (529 Рейтинг)
Какво ще научите
 • Точно чрез това безаналогово за България обучение ще научиш не само как да намираш, анализираш и инвестираш в облигации, а ще разбереш как те играят ролята на щит срещу икономически кризи.
Описание на курса

Облигациите са най-голямата активна група, но много често това се оказва забравена активна група. Съдейки по историята, това няма винаги да е така и ще дойде момент, в който активната група на облигациите ще е най-добрата активна група, погледната от страна на риск и възвращаемост. Точно както се е случило и през края на 70-те години на миналият век. Тогава самият Бъфет прави изказване, че е сбъркал с това, че не е купил определени облигации, чрез които е можел да си гарантира двуцифрена годишна възвращаемост в дългосрочен период.

Финансовият свят и икономиката се градят на цикли. Както е казал Уинстън Чърчил: “За да видим напред в бъдещето, трябва първо да погледнем назад в миналото.” Всичко вече се е случвало и просто ще се повтори, под една или друга форма. Точно заради този факт трябва да сме образовани и да разбираме облигациите, а не да ги заклеймяваме, защото това ще ни изиграе лоша шега напред във времето.

Преминаваме в детайли през всичко свързано с облигациите в това обучение. Друго изключително важно нещо, през което ще преминем е негативната корелация на облигациите и акциите и как във времена на срив в пазара на акциите можем не само да се защитим, а и да спечелим от инвестиции в облигации. Последното ключово нещо, което ще ти даде облигационното ни обучение са знанията да можеш да асимилираш по-добре икономическите ситуации. Ще преминем и през това как благодарение на моментните облигационни доходностти да предвиждаме бъдещите икономически спадове или пикове.

Облигациите са забравен сектор от много хора, но са най-големият и в същото време най-недоразбраният такъв. Събери нужните знания от рано, благодарение на това обучение, за да може да капитализираш в последствие, достигайки желаното спокойствие и финансова независимост.

Съдържание на курса

14 Лекции • 02:56 Часа

Какво е Облигация?

Каква е структурата на облигацията?

Волатилността и рискът при облигациите?

Какви са видовете облигации?

Какви са видовете облигационни фондове?

Най-важните финансови институции - Кредитно Рейтинговите Агенции

Индикатор за предсказване на икономическият потенциал

Какви са рисковете при ETF фондовете?

Как да спечелим от негативната корелация между акциите и облигациите?

Облигационни фондове в развити страни - Великобритания

Облигационни фондове в развити страни - САЩ

Облигационни фондове в развиващи се страни - Китай, Индия, Бразилия, Русия и други

Корпоративни облигационни фондове с по-висока сигурност

Корпоративни облигационни фондове с по-висока доходност

Ревюта за курса
5 На база на 529 Ревюта
 • 5 звезди

  100%

 • 4 звезди

  0%

 • 3 звезди

  0%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Това,което най-много не разбирах как работи,бяха облигациите.Днес бих казал,че съм експерт по темата ;) Не знам как го постигате,но имате страхотно понятие за преподаване. Просто/Бързо/Лесно/Ефикасно

review-author-avatar
Викторио Бараклийски

Много изчерпателна информация. Лесно разбираема за хора без икономическо образование. Курсът идеи как може човек да спечели от инвестиране в облигации.

review-author-avatar
Aleksandar Kostov

Страхотно обяснение и за неразбралите винаги има обяснение във вайбър.

review-author-avatar
Pavlin Spasenov

Обучението ми беше от голяма полза-много лесно и достъпно обяснена материя-Благодаря!

review-author-avatar
Иво Койчев

Преди започване на този курс нямах представа какво означава "облигация", сега вече имам много по-пълна представа за това какво са облигациите и как мога да ги използвам в моя полза!

review-author-avatar
Велислав Велинов

Много добър, лесно разбираем и смилаем курс.

review-author-avatar
Антони Иванов

Езикът на ОБЛИГАЦИИТЕ

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

02:56 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър