Деклариране на Данъци

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


5 (6 рейтинга)
Какво ще научите
 • Как се попълва годишна данъчна декларация при всякакви видове инвестиционни доходи.
 • На какви принципи работи данъчната система в България, представено чрез разглеждане на често срещани казуси.
Описание на курса

Светът на инвестирането ни отключва невероятни възможности, но и пораджа отговорности към нас, които трябва да посрещнем. Нужно е да знаем как всяка една инвестиция трябва да бъде описана и представена по правилния начин пред държавата, за да дадем своя дан към нея и да избегнем потенциални проблеми, неприятности и глоби.

В това обучение един от водещите данъчни експерти в България, Марина Мучакова, ще разкрие стъпка по стъпка как се попълва годишната данъчна декларарция. В допълнение ще се разгледат и различни често срещани данъчни казуси, свързани с всички инвестиционни активи. Ще разбереш как да действаш във всяка една изброена ситуация, с което ще придобиеш една цялостно разбиране на процесите.

За начало ще разбереш как се влиза в система на Националната агенция по приходите и ще се запознаеш с интерфейса на годишната данъчна декларация. След това ще научиш какво трябва да попълваш в почти всички възможни сценарии, които могат да изникнат на един инвеститор.

Всеки инвеститор иска капиталови печалби. Когато те дойдат, трябва и да се декларират. Дали говорим за традиционните финансови пазари – акции, облигации, борсово-търгувани фондове или пък за крипто, всичко е покрито в това обучение. Ще разбереш кои инвестиции са освободени от облагане и кои не. Как се работи с базата данни на ESMA – Европейския орган за ценни книжа и пазари, как се използва информация от брокерски справки, кои софтуери ще оптимизират декларирането на твоите крипто печалби или загуби. 

Описан е метода на деклариране на доходи от наеми от всякакъв тип. За краткосрочни наеми ще ти трябва информация за патентния данък – имаш я! Осигуровките? При какви условия се дължат? И това е покрито и обяснено.

Ако пък получаваш дивиденти или трябва да опишеш отворени позиции, ще получиш най-важната информация и по това направление, както и как работи и се прилага Спогодбата за избягване на двойно данъчно облагане.

Ще преминем в детайли относно това как се декларират всякакъв тип доходи от лихви, как се декларират всякакви граждански и авторски възнаграждения и като цяло това обучение не остава нищо в сферата на данъците, което да може да те хване неподготвен!

Съдържание на курса

17 Лекции • 04:05 Часа

Въведение в годишната данъчна декларация. Лични данни на декларатора и корекции

Автоматично попълващи се данни

Деклариране на доходи от занятие

Деклариране на граждански и авторски възнаграждения

Деклариране на наеми

Деклариране на капиталови печалби от инвестиции. Традиционни пазари и крипто

Доходи от лихви и други доходи

Доходи от патентна дейност

Доходи от дивиденти и опис на отворени позиции

Спогодби за избягване на двойно данъчно облагане

Предприемачество и данъчна оптимизация

Движимо имущество и данъчна оптимизация

Недвижимо имущество и данъчна оптимизация

Злато и сребро

Акции

Криптовалути

Пасивни Доходи

Ревюта за курса
5 На база на 6 рейтинга
 • 5 звезди

  100%

 • 4 звезди

  0%

 • 3 звезди

  0%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Успях да разбера как работят данъците в България. Обучението има две части и двете са доста стойностни. Беше ми важно да знам как да си попълня данъчната декларация.

Иван Пенев

Това обучение ми спести много главоболия, чудения и разправии със счетоводители! Благодарен съм на екипа на Investclub, защото само за няколко часа разбрах как да попълвам данъчната декларация сам.

Georgi Radev

Курсът е подробен, с практически примери и обхваща богата палитра от данъци, свързани с инвестициите, което го прави много полезен.

Vladimir Shishkov

Този курс по данъци получава 5 от 5 звезди заради своите практически примери и водещ счетоводител. Предоставя точни и приложими знания, идеален за разширяване на разбиранията в данъчното облагане.

Александър Петров

Много ми хареса обучението. Говори се на разбираем език и се дават множество примери.

Красимир Николов

Деклариране на Данъци

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

04:05 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър