Финансова Промяна за Минути

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


5 (2 рейтинга)
Какво ще научите
 • Кои са едни от най-използваните и ефикасни начини за разпределяне на активите в едно портфолио, за какво трябва да внимавате, когато теглите кредит и основите на различните икономически среди.
 • Как може да изградите портфейл от активи, който да се представя по възможно най-добрия начин, независимо от икономическата обстановка в света. Също така ще научите най-важната терминология, касаеща банките и ипотечните кредити и кои са най-често срещаните инвестиционни грешки.
Описание на курса

Това обучение поставя основите, които са ви необходими, за да успеете в света на инвестициите. Тук ще се научите как да оптимизирате вашите лични финанси, ще разберете кои са различните начини за инвестиция според моментната икономическа обстановка, ще научите цялата важна терминология, която се използва от банковите институции и за какво трябва да внимавате, когато теглите ипотечен кредит и как да процедирате с вашите пари повреме на инфлация, дефлация или стагфлация.


Първите четири лекции от обучението са съсредоточени върху различните подходи при инвестиране. Тук ще разберете какво е портфолио 60/40, което е една от най-използваните в цял свят стратегии на финансовите пазари. Ще се запознаете с Еврейския портфейл и кои активи се съдържат в него. Също така ще се запознаете и с портфолио, което е доказано, че се представя по-възможно най-добрия начин независимо дали се намираме в инфлация, дефлация или рецесия. Когато говорим за инвестиране, няма как да не споменем и най-великият инвеститор на всички времена, а именно Уорън Бъфет и неговият начин Value Investing.


Следващите пет лекции са съсредоточени върху банковия сектор и по-точно терминологията и различните наименования на нещата, с които ще се сблъскате. Ще разберете какво е кредитен рейтинг и как може да подобрите вашия кредитен рейтинг с цел по-добри условия при теглене на заем. Също така ще научите най-важните метрики относно ипотечния кредит и за какво трябва да внимавате, когато теглите ипотечен заем. 


Следващите две лекции ще ви покажат най-често срещаните инвестиционни грешки, които "новаците" и хората без нужните знания допускат на финансовите пазари. Когато преминете през тези лекции, вие вече ще знаете за какво трябва да внимавате, когато инвестирате, и ще се чувствате по-сигурни, че няма да попадате в капана на тези "елементарни", но често срещани грешки.


Последните четири лекции от обучението ни за Лични Финанси ще ви образоват на тема "макроикономика". Тук ще разберете какво всъщност означава инфлацията и защо сме свидетели на такъв феномен. Ще се научите какво да правите с вашите лични финанси повреме на дефлационни времена, кога за първи път в историята е наблюдавана стагфлация и защо в момента може да се каже, че се намираме в дезинфлационни времена.

Съдържание на курса

15 Лекции • 02:54 Часа

Портфейлът 60/40

Еврейски портфейл

All weather портфейл

Инвестиране в стойност

Избор на банка. Кредитен риск

Банкова и кредитна терминология

Изграждане на кредитен рейтинг

Тънкости на ипотечния кредит

Теглене на ипотечен заем

Инвестиционни грешки - част 1

Инвестиционни грешки - част 2

Какво е инфлация

Какво е дефлация

Какво е стагфлация

Какво е дезинфлация

Ревюта за курса
5 На база на 2 рейтинга
 • 5 звезди

  100%

 • 4 звезди

  0%

 • 3 звезди

  0%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Този курс е основата, която е нужна на всеки един начинаещ инвеститор или пък човек, които иска да менажира по-добре финансите си. Той ще те предпази от много грешни и е направен наистина разбираем.

Ивайло Иванов

Удивителен курс! Помогна ми да надградя знанията си изключително много! Буквално за минути научаваш толкова много информация по толкова интересен начин! Препоръчвам! ❤️

Константин Димов

Финансова Промяна за Минути

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

02:54 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър