Вече можете да залагате кой ще е президент чрез крипто платформа

Компанията Drift ни дава тази възможност

Публикувано от Божидар Балевски авг 20, 2024 в Криптовалути

Базираната в Солана платформа за крипто търговия Drift разширява предложенията си, като въвежда пазар за прогнози, напомнящ модела за изборни залози на Polymarket, но с някои отличителни характеристики на децентрализираните финанси (DeFi).


Новата услуга, наречена BET, ще даде възможност на търговците да залагат на бинарни резултати (като например дали Тръмп ще спечели изборите или дали Харис ще си осигури популярния вот), използвайки различни криптовалути, подобно на начина, по който Polymarket работи с Етериум и Полигон.


Разликата между Drift и Polymaker


Версията на Drift обаче е по-дълбоко интегрирана с DeFi. Според съоснователката на Drift Синди Леоу потребителите ще имат възможност да правят залози, използвайки като обезпечение широк набор от криптовалути, а не само USDC, и ще могат да получават доходност от това обезпечение, докато чакат резултата от събитието. Освен това потребителите могат да хеджират залозите си върху тези прогнози, базирани на събития, като извършват структурирани сделки върху движението на цените на различни криптовалути.


През този изборен цикъл пазарите за прогнози се превърнаха в значим случай на използване на криптовалути, като основните медии често се позовават на статистически данни, получени от платформи като Polymarket. Тези пазари се захранват от търговци, които инвестират милиони в резултатите, които според тях са най-вероятни.


Макар че Drift е най-известен като център за търговия с перпетуум - позволяващ на потребителите да залагат на бъдещите ценови движения на криптовалутите, без да притежават базовите активи - той също така се е диверсифицирал в различни DeFi продукти, включително услуги за заемане и кредитиране, стратегии за генериране на доходност и дори страница за търговия, обслужваща тези, които се интересуват от мемекоини с изборна тематика.


„Насочваме се специално към търговците на Солана, които не са склонни да използват пазари за прогнози като Полимаркет, защото е на Полигон“, обясни Леоу в интервю, подчертавайки както идеологическите, така и функционалните опасения, които са държали някои търговци далеч от съществуващите платформи.