Доналд Тръмп ще присъства на годишната Биткойн конференцията

Пазарите вече реагират на очакванията Тръмп да спечели президентските избори

Публикувано от Божидар Балевски юли 15, 2024 в Криптовалути

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп остава решен да говори на Конференцията за биткойн в Нешвил, Тенеси, след опита за убийство на 13 юли по време на митинг в Пенсилвания.


Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine и един от организаторите на събитието, потвърди участието на Тръмп, уверявайки участниците, че бившият президент е в добро настроение. В неотдавнашна публикация в X Бейли спомена, че лично е разговарял с екипа на Тръмп и е получил потвърждение за неговото присъствие.


"Той е в добро настроение и е развълнуван да се види с всички вас в Нешвил и да произнесе реч, която се чува по целия свят", пише Бейли.


Тръмп ще говори на конференцията за биткойни в Нешвил


Миналата седмица Тръмп пое ангажимент да говори на конференцията, която ще се проведе от 25 до 27 юли. Предвижда се той да произнесе основната си реч на 27 юли, последния ден от събитието.


Опитът за убийство се случи по време на митинг в Бътлър, Пенсилвания, където бяха произведени изстрели от неидентифициран източник, докато Тръмп беше на сцената. Реагирайки светкавично, Тръмп се хвана за ухото и се покри, като агентите на тайните служби веднага се намесиха, за да го защитят. Бившият президент излезе невредим, а официален говорител на кампанията на Тръмп увери, че той е подложен на медицински преглед в местно заведение.


"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които са реагирали първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг.


Въздействие върху пазарите за прогнози


Опитът за убийство имаше незабавни последици за пазарите на прогнози. На базирания на Етериум пазар за прогнози Polymarket шансовете на Тръмп да спечели предстоящите избори се увеличиха от 60% на 68% след инцидента, докато прогнозните шансове на президента Джо Байдън за преизбиране спаднаха от 30% на 15%, според данни на Polymarket. В резултат на това Тръмп вече е явен фаворит на пазара за прогнози с общ коефициент от 70%. Байдън изостава с 15% шанс за победа, а вицепрезидентът Камала Харис има 9% шанс.


Еволюиралата позиция на Тръмп по отношение на криптовалутите


Забележително е, че позицията на Тръмп по отношение на криптовалутите еволюира с течение на времето. Въпреки че преди това той определяше биткойн като "измама", наскоро промени позицията си. На 14 юни той заяви, че ако бъде избран за президент, ще сложи край на "войната срещу криптовалутите" на администрацията на Байдън. Тръмп също беше критикувал строгата позиция на Байдън по отношение на криптовалутите, като подчерта, че САЩ трябва да се стремят да бъдат лидер в крипто индустрията.


Проучване на Harris Poll разкри, че един от всеки трима американски гласоподаватели разглежда позицията на кандидата по отношение на криптовалутите, преди да вземе решение за гласуване. Друго проучване на водещата фирма за крипто рисков капитал Paradigm установи, че Тръмп се радва на значителна подкрепа от крипто общността. Проучването, в което участваха 1000 регистрирани гласоподаватели, показа, че 48% от собствениците на криптовалути планират да гласуват за Тръмп, докато 39% възнамеряват да гласуват за Байдън.