Новите Възможности в Крипто Света

creator-preview

Създаден от: Божидар Балевски


0 (0 рейтинга)
Какво ще научите
 • Как работят най-обещаващите крипто проекти и какви проблеми се опитват да решат.
 • Как новите тенденции и иновации оформят крипто сектора и му придават обновен облик с по-голям потенциал за масова адопция.
Описание на курса

Криптовалутите са най-новата активна група, в която човек може да инвестира. В реално време тя се оформя пред очите ни. Тъй като секторът е в толкова ранен стадий от своето развитие, иновациите се появяват една след друга. Всички те целят да представят решения на определен набор от лимитации, които за момента ограничават развитието и адопацията на криптовалутите.

Повечето опити за иновации се осъществяват чрез отделни проекти, било то нови, независими и отделни блокчейни от първи слой (layer 1), или пък решения от втори слой (layer 2), целящи да подпомогнат вече съществуващи мрежи като Етериум.

Това обучение представя анализ на десетки крипто проекти, които имат уникални структури и механики на функциониране. Тези нови проекти оформят различните екосистеми или създават нови такива, променяйки вида и състоянието на крипто сектора в неговата цялост.

Ще разгледаме нови, независми блокчейни които са преки конкуренти на водещата мрежа за умни договори към момента – Етериум. Ще преминем през проекти, които пък допълват екосистемата не Етериум и целят да я направят по-ефективна. Ще видим различните подходи за това на отделните проекти и ще придобием разбиране за новите видове технологии в тях, които се конкурират за победа в голямата игра.

Ще вникнем в по-алтернативни проекти, насочени към гейминга, NFT-тата, анонимността, децентрализирани клауд решения и иновативните структури за разплащания. Ще разгледаме дори проект, създал алтернативна на блокчейна система и комбиниращ я отново с proof of work консенсус механизъм.

Всичко ще бъде гледано през призмата на визионерството и бъдещите възможности в комбинация с критично мислене и анализ, внимателно премислящ основните предизвикателства и рискове пред всеки един проект.

Съдържание на курса

15 Лекции • 03:15 Часа

Solana. Скорост от ново поколение

Tron. Новият титан в DeFi

Cosmos. Междугалактически блокчейн хъб

Polygon. Технологии за скалиране на Ethereum

Internet Computer Protocol. Хостинг и клауд на блокчейна

Monero. Мрежата на анонимността

Optimism. Оптимистично решение за скалиране на Ethereum

Arbitrum. Нов подход за скалиране на Ethereum

Decentraland. Метавселената е тук

Avalanche. Иновации и скорост

Toncoin. Монетата на Telegram за масова адопция

NEAR Protocol. Шардинг в действие

EOS. Изоставащият ветеран

Kaspa. DAG като конкуренция на блокчейн

Flow. Блокчейнът за NFT

Ревюта за курса
0 На база на 0 рейтинга
 • 5 звезди

  0%

 • 4 звезди

  0%

 • 3 звезди

  0%

 • 2 звезди

  0%

 • 1 звезди

  0%

Новите Възможности в Крипто Света

video-preview
997.00 лв.
Този курс включва:

03:15 Часа видео по заявка

Пълен доживотен достъп

Достъп от мобилен телефон и компютър