Фундаментален Анализ
Автор:
Съдържание: Онлайн видео урок
За кого е полезно: Начинаещи и напреднали
Тази лекция е част от курс: Езикът на ИНВЕСТИЦИИТЕ
Информацията е с образователна цел. Не е финансов съвет!

Фундаменталният анализ е най-важното нещо за всички хора, които искат да се нарекат успешни инвеститори. Както казва Уорън Бъфет: "Единственият инструмент, в кутията на инвеститора, трябва да е фундаменталният анализ". Този вид анализ пресмята представянето на бизнеса.

Представянето на един бизнес може да се изчисли като се разгледат три главни състояния - рентабилността, ефикасността и ликвидността. Тези неща се изчисляват с най-различни съотношения. В нашето обучение преминаваме през абсолютно всяко едно фундаментално съотношение, което трябва да 
знае един инвеститор в акции.

Асимилирайки концепциите от тези лекции, вие рязко ще минизираме шансовете да изгубите пари и вече ще знаете на база на какви съотношения да преценявате 
дали е добре да инвестирате в една компания или не. Без правилен анализ, вие сте като кораб без насока, просто няма как да достигнете целите си. Това обучение ще ви помогне да достигнете,най-важната цел, постигане на финансова независимост чрез инвестиране в пазара на акции.

Ние ,тук в INVESTCLUB, се водим по правилата на Уорън Бъфет, правило номер едно: никога не губи пари, правило номер: две никога не забравяй правило номер едно. Начина, чрез който премахваме шанса от загуба е като правим съществен анализ, чрез който свеждаме риска максимално близко до нула. По този начин можем да си гарантираме, че в дългосрочен план няма да имаме перманентни загуби на капитал. По този начин позволяваме на сложната лихва и парите ни да работят за нас, вместо ние да работим за парите. Ако тези неща ви звучат логични,правилни и интересни, то тогава без съмнение, това обучение е за вас.

Закупувайки обучението, получавате и 30-минутна безплатна видео консултация, в която ще обсъдим всички ваши въпроси, желания и идеи.
Обучението се състои от общо 18 лекции, пет от тези лекции са безплатни и може да се изгледат като си направите регистрация в INVESTCLUB.
Лекциите включват специфични фундаментални анализи, които оценяват множество различни бизнеси. От холдинг и инвестиционни компании, до производствени компании, фондове, инвестиращи в имоти (REITs), бързо растящи компании, технологични компании и много други. Може да погледнете описанията под всяка отделна лекция за повече информация.

В края на това обучение, вие ще имате целия нужен инвестиционен арсенал, за да покорите света на акции и заедно с тях да покорите и финансовите си мечти.

597.00 лв.

Пакетът включва следните обучения

Чрез тази лекция ще разберете, какво представляват различните бизнес марджини и как се смятат. Също така преминаваме и през основните метрики за ликвидност.

Чрез тази лекция ще разберете, как да анализирате цената на един бизнес на база на оборота му и как да анализирате ефикасността на бизнеса, чрез най-базовите съотношения.

Чрез тази лекция ще се научи да анализирате цената спрямо печалбите и спрямо бъдещите печалби. Отделно на това ще се научите как да анализирате S&P500 индекса правилно.

Тук ще разберете за печалбите преди данъци, лих. плащания и амортизация, също така ще се научите как се прави анализ на цената на една компания спрямо нейния растеж и др.

Чрез тази лекция ще разберете какво е дивидент и дивидентна доходност, ще разберете как се прави анализ на сигурността на дивидента, как се прави анализ на растежа и др.

Чрез тази лекция ще разберете какво е чист капитал, как да минизирате риска си чрез няколко елементарни сметки, ще разберете какви са видовете активи и много други неща.

Чрез тази лекция ще разберете, каква е реалната стойност на едно дружество. Ще се научите, как да използвате тази информация и да откривате подценени или надцени бизнеси.

Чрез тази лекция масово ще подобрите арсенала си, тъй като ще преминем през пет от най-важните метрики за оценка на кредитният риск.

Чрез тази лекция ще се научите как да не допускате една от най-честите грешки. Масово всички неопитни инвеститори анализират само целия дълг, а не дълговите плащания.

Чрез тази лекция ще разберете как да анализирате едно трите ключови неща за един бизнес ефикасността на притежаваните активи.

Чрез тази лекция ще разберете как да използвате работещият капитал, за да установите ефикасното боравене с капитали на фирмата. Също така преминаваме и през инвентара.

Чрез тази лекция ще се научите, как да използвате втората най-любима метрика на Бъфет и ще разберете, как да имплементирате висококачествения анализ на Дюпон.

В тази лекция ще разберете какво са паричните потоци и защо това са най-трудно манипулируема метрики. По-малка вероятност от манипулации в цифрите води до по-малко риск.

Чрез тази лекция ще разберете как да анализирате фондове, които инвестират в недвижими имоти. Това е напълно друг свят, който се анализира с различни метрики.

Чрез тази лекция ще разберете, как се анализира една инвестиционна холдинг компания. Правим и анализ, в който показваме как може да се закупи Тенсент с 50% отстъпка

Чрез тази лекция ще влезнете, наистина много надълбоко в инвестиционните анализи. Ще научим за методологиите на проф. Алтман. Един от великите мислите в финансовия свят.

Чрез тази лекция ще разберете как да правите анализ чрез модела на великия проф. Петровски. Модела оценявате най-скорошното представяне на един бизнес.

Чрез тази лекция ще разберете, как да анализирате компании чрез методите на проф. Тобин и чрез тези на учителя на Уорън Бъфет, проф. Бенджамин Греъм. Два истински титана.