Езикът на ОБЛИГАЦИИТЕ
Автор:
Съдържание: Онлайн видео урок
За кого е полезно: Начинаещи и напреднали
Тази лекция е част от курс: Езикът на ИНВЕСТИЦИИТЕ
Информацията е с образователна цел. Не е финансов съвет!

Облигациите са най-голямата активна група и в момента абсолютно никой нормален човек не поглежда този пазар, тъй като моментната възвращаемост е негативна. Съдейки по историята това няма винаги да е така и ще дойде момент, в който активната група на облигациите ще е най-добрата активна група погледната от страна на риск и възвращаемост. Точно както се е случило и през края на 70-те години на миналият век. Тогава самият Бъфет прави изказване, че е сбъркал с това, че не е купил определени облигации, чрез които е можел да си гарантира двуцифрена годишна възвращаемост в дългосрочен период.

Както е казал Уинстън Чърчил финансовият свят и икономиката се градят на цикли и за да видим напред в бъдещето, трябва първо да погледнем назад в миналото, защото всичко вече се е случило и просто ще се повтори под една или друга форма. Точно заради този факт, трябва да сме образовани и да разбираме облигациите.

След инфлационната криза, която се задава ще настъпи период, в който облигациите ще са много добра инвестиция, точно както е станало и през 70-те години. По време на средна или висока инфлация повечето облигации не са добра инвестиция, но винаги след такъв период и покачване на лихвените проценти от страна на централнтие банки облигациите биват страхотна инвестиция, съдейки по исторически данни, факти и статистики.

Преминаваме в детайли през всичко това в облигационното обучение. Друго изключително важно нещо, през което ще преминем е негативната корелация на облигациите и акциите и как във времена на срив в пазара на акциите можем не само да се защитим, ами можем и да спечелим от инвестиции в облигации. Последното ключово нещо, което ще ви даде облигационното ни обучение е знанията, да можете да асимилирате по-добре икономическите ситуации. Ще преминем и през това как благодарение на моментните облигационните доходностти да предвиждаме бъдещите икономически спадове или пикове.

Облигациите са забравен сектор, но са най-големият и в същото време най-недоразбраният сектор. Съберете нужните знания от рано благодарение на това обучение, за да може да капитализирате в последствие, достигайки желаното спокойствие и финансова независимост. 

597.00 лв.

Пакетът включва следните обучения

В това видео ще преминем през това какво е облигация.

Чрез това видео ще разберете каква е структурата на облигацията.

В това видео ще разберете, как работи облигационната волатилност и защо спада с времето.

В това видео преминаваме през най-различните категории облигации и техните субкатегории.

В това видео преминаваме през видовете облигационни фондове.

В това видео преминаваме през най-големите и едни от най-важните финансови институции в света - кредитно рейтинговите агенции.

В това видео ще преминем през един от най-точните и най-следяни индикатори за предсказване на икономическия потенциал в една държава.

В това видео преминаваме през рисковете при инвестирането в ЕТФ фондове.

В това видео ще разберем какви са различните видове корелации и как работят те.

В това видео преминаваме през едни от най-големите и най-ликвидни облигационни фондове, предлагащи алокация към облигации в развити страни - главно във Великобритания.

В това видео преминаваме през най-големите и най-ликвидни облигационни фондове, предлагащи алокация към облигации в развити страни - главно в Америка.

В това видео преминаваме през различни фондове, които дават възможността за капитализиране от облигации, на все още развиващи се държави.

В това видео ще разгледаме, така наречените "investment-grade", корпоративни облигационни фондове.

В това видео преминаваме през най-големите, така наречени "high-yield", корпоративни облигационни фондове.