Fidelity ще предлага попечителство на ETH, ще удвои криптоекспертите си

Fidelity ще предлага попечителство на ETH, ще удвои криптоекспертите си

Fidelity ще предлага попечителство на ETH, ще удвои криптоекспертите си 

 

Дъщерното дружество на Fidelity Investments - Fidelity Digital Asset Services, планира да удвои екипа си, тъй като разширява дейността си с криптовалути освен Биткойн. Компанията е свидетел на нарастващото търсене на криптовалути в условията на пазарна волатилност. Планът идва, след като през април Fidelity Investments обяви, че предлага опция за инвестиране в Биткойн в пенсионни сметки 401(k). 

 

Fidelity Digital Asset планира да наеме крипто таланти 

 

Президентът на Fidelity Digital Asset Том Джесоп обяви наемането на 110 технологични служители, включително инженери, разработчици и експерти по блокчейн, съобщава Wall Street Journal на 31 май. Освен това компанията ще наеме 100 специалисти по обслужване на клиенти, за да подобри поддръжката. 

  

Fidelity Digital Asset има за цел да предлага попечителски услуги и търговия с други криптовалути, включително Етер. Дъщерното дружество беше създадено през 2018 г. за съхранение, обезпечаване и търговия с Биткойн. Том Джесоп смята, че приемането на криптовалути продължава да расте въпреки неотдавнашния срив на криптопазара. 

  

"Опитваме се да не се фокусираме върху спадовете и да се съсредоточим върху някои от дългосрочните показатели. Опитваме се да изградим инфраструктура за бъдещето, защото измерваме успеха в продължение на години и десетилетия, а не на седмици и месеци." 

 

Fidelity Digital Asset ще прехвърли данните и приложенията в облак, за да предложи по-бързи транзакции, 24-часова търговия и най-добрата поддръжка на сигурността. Освен това техническият екип ще работи върху инструменти за съответствие и данъчна отчетност. 

  

Според Дилън Гомес, директор и ръководител на отдела за софтуерно инженерство в компанията за набиране на персонал в сферата на финансовите услуги Selby Jennings, търсенето на инженери и разработчици, свързани с крипто и блокчейн, продължава да расте. Освен това нарастващата конкуренция в това пространство влияе върху по-високото възнаграждение. 

  

Fidelity Digital Assets има около 400 клиенти, включително регистрирани инвестиционни консултанти, хедж фондове и мениджъри на активи. Интересът към криптовалутите сред клиентите се увеличава на фона на приемането на криптовалутите от институциите. 

  

Fidelity Investments е уверена в бъдещето на криптовалутите 

 

Fidelity Investments и нейното дъщерно дружество са уверени, че подкрепата за крипто ще се увеличи в бъдеще. Интересът на инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори показва нарастващо приемане на крипто. Освен това обявяването на 20% разпределение в плановете 401(k) получава огромно внимание от крипто общността, както и от финансовата индустрия на САЩ. 

 

Източник - coingape

Сподели този пост: